Allemaal plantjesWat was het gezellig gisteren en wat ben ik verwend!
Twintig nieuwe plantjes voor in mijn potten en de tuin!
Heel erg bedankt ouders, kinderen en klassenmoeders voor de leuke cadeautjes! Ik ben er erg blij mee!

Britt leest een stukje voorAfgelopen donderdag hebben we met groep 4 en allebei de groepen 5 meegelopen met de vastenwandeling. Na de opening in de kerk zijn we op pad gegaan met een heerlijk zonnetje in ons gezicht.
Net als elk jaar liep er ook een behoorlijke groep andere mensen mee, waaronder ook opa's en oma's van de kinderen.
Na afloop wachtte er in de kerk een glaasje limonade en las Britt nog keurig een stukje voor.
Daarna was het tijd om weer terug naar school te lopen. Het was heel gezellig!

Allemaal danspasjes!Gewoon omdat het zo leuk is nog een aantal foto's van de spreekbeurten van groep 5 A. Wat doen ze het allemaal goed! Ballet, vrachtwagens, judo, we kijken er met zijn allen met veel plezier naar!
Goed gedaan kinderen!

In het CatharijneconventOp vrijdag 10 maart 2017 is heel groep 5 A met juf Wieneke en juf Daphne naar museum Catharijneconvent geweest.
In de klas hebben we eerst een quiz gespeeld over feesten en hebben we een gesprek gehad over het museum. De buschauffeur was er al vroeg en kwam ons ophalen in de klas. Voor veel kinderen was het al een hele beleving om in de grote en hoge bus te zitten.
Het was maar goed dat de bus vroeg kon vertrekken, want al snel stonden we in de file op weg naar Utrecht. De kinderen hebben zich niet verveeld door alvast te zingen voor onze jarige Jop. Ook hadden ze al snel door dat het zwaaien naar de andere weggebruikers erg leuk was; 'Juf, hij zwaait terug!'.
Uiteindelijk waren we mooi op tijd bij het museum in Utrecht. De meesters in het museum hebben samen met de kinderen eerst een gesprek gehad over het museum. Daarna mochten we met zijn allen naar een mooi schilderij kijken. Het was heel belangrijk dat ze goed keken en daarna vertelden wat ze zagen op het schilderij over de geboorte van Jezus. De kinderen zagen behalve de personen op het schilderij ook de engelen, de dieren en dat de schilder Maria en Jezus lichter had geschilderd.
Hierna gingen de kinderen in groepjes van 2 op onderzoek uit. Met een foto van het kunstwerk en een werkblad keek iedereen goed naar de schilderijen. In alle schilderijen waren dieren en planten te zien. Toen alle kinderen weer terug waren, lagen er op tafel allemaal boeken om op te zoeken wat de betekenis was van deze dieren.
Tot slot hebben meerdere groepjes mogen presenteren wat zij hadden ontdekt.
De tijd vloog voorbij in het museum en voordat we het wisten zaten we allemaal alweer in de bus terug naar school. Op de terugweg hadden we geen file, waardoor we gelukkig weer op tijd op school waren.

Het haar gaat eraf!Vanmorgen heeft groep 5 A wel naar een heel speciale spreekbeurt gekeken.
Kiki hield haar spreekbeurt over Stichting Haarwensen. Een stichting die voor kinderen met kanker, pruiken maakt van echt, gedoneerd haar.
En als klap op de vuurpijl heeft Kiki aan het eind van haar spreekbeurt haar haar echt laten afknippen.
Kiki, wat dapper dat je dat in de klas deed!

 

 

 

 

 

Mooie blaasinstrumentenAfgelopen dinsdag is de tweede ronde van de Muziekhuis lessen begonnen. Dit keer zijn de blaasinstrumenten aan de beurt.
De kinderen hebben met  veel plezier kennis gemaakt met de trombone, dwarsfluit, trompet, saxofoon en diverse slaginstrumenten. De volgende les gaan de kinderen verder op een door hun gekozen instrument. Als u een keer met ons mee wilt kan dat!

GymlesOp vrijdag 20 januari had groep 5 B samen met groep 5 A een erg leuke gymles van meester Bart.
De dikke mattenrace werd gehouden!
De twee groepen werden verdeeld in vier teams.
Het team dat door middel van goed samenwerken, het eerst de mat naar de overkant had gerold, was de winnaar.
Dit vonden alle kinderen erg leuk en tegelijkertijd hebben zij een goede krachttraining gedaan!

 

 

 

Met z'n allen tegelijk!Vandaag was dan de grote finale op de muziekschool van de workshop popmuziek. Alle kinderen van de groepen 5 van onze school en de Mariaschool speelden samen het ingestudeerde stuk. Wat was dit leuk! We hebben vol verbazing geluisterd naar het eindresultaat! Aan het einde werd ook het 'opa en oma lied' nog een keer ten gehore gebracht, waarbij alle instrumenten nog een keer werden gebruikt. Dank je wel Muziekhuis Oudewater, het was ontzettend leuk!

Allemaal opa's en oma's in de klasWoensdag hebben we de kinderboekenweek feestelijk geopend. Nadat we met de hele school het opa en oma lied hadden gezongen en gedanst mochten de opa's en oma's mee naar de groepen van hun kleinkinderen. Ze hebben daar eerst verteld over de verschillen in de klas met vroeger en daarna met de kinderen hun spullen en de school bekeken. Het was reuze gezellig en als afsluiting hebben we met zijn allen nog een keer het lied gezongen. Dank u wel allemaal voor de enorme opkomst!