Britt leest een stukje voorAfgelopen donderdag hebben we met groep 4 en allebei de groepen 5 meegelopen met de vastenwandeling. Na de opening in de kerk zijn we op pad gegaan met een heerlijk zonnetje in ons gezicht.
Net als elk jaar liep er ook een behoorlijke groep andere mensen mee, waaronder ook opa's en oma's van de kinderen.
Na afloop wachtte er in de kerk een glaasje limonade en las Britt nog keurig een stukje voor.
Daarna was het tijd om weer terug naar school te lopen. Het was heel gezellig!

Een echte pony op schoolWij zijn begonnen met de spreekbeurten!
Wat is dat spannend allemaal. Maar de kinderen doen het hartstikke goed!
De onderwerpen zijn erg leuk: paarden, ritmische gymnastiek, hamsters, judo etc.
Hierbij alvast een kleine indruk.

Wat een mooi schilderijOp donderdag 16 maart hebben wij het Catharijneconvent in Utrecht bezocht.
Met de bus werden wij opgehaald. Wat een mooie bus was dat!
In het museum kregen wij uitleg van twee gidsen waarna de kinderen aan de slag gingen.
Eerst bekeken we met de hele groep een schilderij.
Daarna werd er in kleine groepjes een opdracht gemaakt en aan het eind werd deze gepresenteerd aan elkaar.

GymlesOp vrijdag 20 januari had groep 5 B samen met groep 5 A een erg leuke gymles van meester Bart.
De dikke mattenrace werd gehouden!
De twee groepen werden verdeeld in vier teams.
Het team dat door middel van goed samenwerken, het eerst de mat naar de overkant had gerold, was de winnaar.
Dit vonden alle kinderen erg leuk en tegelijkertijd hebben zij een goede krachttraining gedaan!

 

 

 

Joris en Isa met de hamsters!Wat leuk! Joris en Isa hadden allebei een nieuwe hamster gekregen en wilden deze graag laten zien in de klas. Super leuk idee! Er werd meteen een soort mini spreekbeurtje van gemaakt. Kinderen mochten vragen stellen en Joris en Isa konden deze met gemak beantwoorden. Ze wisten allebei al veel over hun eigen huisdier.
Binnenkort komen de boekbesprekingen er aan. Dan komt iedereen een keer voor de klas te staan. Spannend!

Met z'n allen tegelijk!Vandaag was dan de grote finale op de muziekschool van de workshop popmuziek. Alle kinderen van de groepen 5 van onze school en de Mariaschool speelden samen het ingestudeerde stuk. Wat was dit leuk! We hebben vol verbazing geluisterd naar het eindresultaat! Aan het einde werd ook het 'opa en oma lied' nog een keer ten gehore gebracht, waarbij alle instrumenten nog een keer werden gebruikt. Dank je wel Muziekhuis Oudewater, het was ontzettend leuk!

De voorleesestafette met twee oma'sWat leuk dat wij de oma van Zoë en de oma van Britt mochten verwelkomen in de klas vorige week. Ze hadden allebei een leuk voorleesboek meegenomen. De klas werd in twee groepjes verdeeld. De ene helft mocht eerst naar de oma van Zoë en de andere helft mocht met de oma van Britt mee. Daarna werd gewisseld. We hebben de voorleesestafette met een super leuk idee van de oma van Zoë afgesloten. Zij had het liedje van ‘jarig jetje’ mee en heeft heerlijke ouderwetse Ulevellen getrakteerd. Oma’s bedankt!

Allemaal opa's en oma's in de klasWat hebben we dit jaar een ontzettend leuk thema voor de Kinderboekenweek! ‘Oma’s en opa’s, voor altijd jong’.
Na de supergezellige en drukbezochte opening, mochten de opa’s en oma’s mee naar de klas. De kinderen hebben genoten van hun verhalen. Ook hadden we een aantal vragen bedacht, waar we van alle opa’s en oma’s leuke antwoorden op kregen. Als afsluiting hebben we in de klas het lied voor de opa’s en oma’s nog een keer gezongen. Een geweldig begin van de Kinderboekenweek!

Oefenen op een drumstelVandaag hadden we de eerste workshop in het Muziekhuis Oudewater. De kinderen hebben kennis gemaakt met de basgitaar, de elektrische gitaar, het drumstel en de piano. Wat waren ze enthousiast!
Naar aanleiding van de kennismaking hebben de kinderen gekozen welk instrument ze wat beter willen leren kennen. Over 14 dagen gaan ze dan een uur lang met hun keuze aan de slag. We hebben er nu al zin in!