Verkleed in het MuiderslotOp 20 juni gingen we met groep 6 op cultureel uitje naar het Muiderslot. In de klas hadden we tijdens geschiedenis al een les over het Muiderslot gehad. Zo wisten de kinderen dat Graaf Floris V het kasteel liet bouwen en er zelf niet woonde. Het was meer een statussymbool. Het werd voor hem bewoond door beroemde Nederlanders, zoals P.C. Hooft.
Er zijn veel spreekwoorden ontstaan die we nog steeds gebruiken, zoals; We gaan een avondje hijsen, houd eens je kanus, een rookgordijn optrekken, in het harnas sterven, op je geld zitten etc. etc.
We hebben een rondleiding door het kasteel gekregen, een speurtocht gedaan, naar een valkenier geluisterd die over zijn roofvogels vertelde en een mooie medaille gekregen. Het was een geslaagde en leerzame dag!

Leuke spelletjes spelenEindelijk was het zo ver. De verjaardagen van de juffen werd gevierd. Een groepje van 6 kinderen had deze ochtend georganiseerd, met behulp van de rest van de klas. In een met slingers versierde klas begonnen we met krantenmeppertje.
Daarna gingen we naar buiten. Er werd gevoetbald en er was een leuke estafette bedacht, waarbij kinderen verschillende kledingstukken moesten aantrekken. Tussendoor werden de juffen verrast met mooie cadeautjes. Na het nuttigen van de limonade met een koek, hebben we met waterballonnen gespeeld. Terug in de klas werd er een filmpje gekeken en nog een ijsje genuttigd. De tijd vloog voorbij.
We kijken terug op een hele gezellige ochtend. Bedankt kinderen voor het organiseren hiervan hoor!

Voorbespreking in de kleedkamerIn Oudewater hadden de jongens van groep zes zo goed gespeeld, dat zij door gingen naar de volgende ronde.
Deze werd op 12 april gespeeld in Berkel en Rodenrijs. De eerste wedstrijd was best een kluif en verloren ze ook. Maar daarna kregen onze jongens de geest!
Mede dankzij de enthousiaste supporters en wat krachtvoer, gingen zij er met de vierde plaats vandoor. De Jozefschool is weer een beker rijker.
Bedankt coach Jeroen!

Een gezellig ontbijtHet was weer gezellig om op De Cope te zijn. Dit keer voor het Paasontbijt.
De commissie had de tafels in het handvaardigheidlokaal mooi gedekt. Ieder kind had voor de ander een heerlijk ontbijtje gemaakt. Dat was smikkelen!

Leuke muziek makenVoor de laatste 2 keer spelenderwijs orkest, maakten de kinderen muziek uit Afrika en Brazilië.
Omdat het Muziekhuis wordt verbouwd kregen we les in Tjonkie. Wat een belevenis om op al die bijzondere instrumenten te mogen spelen.
Het waren fantastische lessen!

 

 

 

 

WereldmuziekAfgelopen dinsdag is de laatste ronde begonnen van drie muzieklessen in het Muziekhuis. Het thema is nu Wereldmuziek. De kinderen maakten dit keer kennis met instrumenten uit Aziatische landen. Dit deden zij in een grote groep, een echt orkest!
Zie eens hoeveel concentratie daarvoor nodig is!
Hieronder zijn wat foto's en filmpjes te vinden voor een kleine sfeerimpressie.

 

 

 

Het winnende teamWoensdag 29 maart deden 13 jongens en 8 meisjes van groep 6 mee met het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi.
Onder begeleiding van de coaches Jeroen (vader van Kas) en Jacco (zwager van Malu) hadden beide teams zich goed voorbereid. Al twee weken voorafgaand aan dit toernooi, waren zij te vinden op de voetbalvelden van FC Oudewater. Daar hebben zij fikse trainingen gehad. 'Spierpijn, ik ben kapot en geslapen als een blok' waren veelgehoorde kreten.
Maar dat deze trainingen niet voor niets zijn geweest, laat het resultaat wel zien.
De meisjes hebben een derde plaats veroverd en de jongens de eerste. De jongens kregen een beker mee naar huis. Deze krijgt een mooi plaatsje in de klas. Vervolgens mogen de jongens een ronde verder. 
Het volgende toernooi is op woensdagmiddag 12 april in Berkel. We hopen op veel supporters! Die waren deze middag goed vertegenwoordigd. Zij hebben zich bij menig spannend moment laten horen. Het was een gezellige, spannende middag.

Druk aan het overleggenVanuit Kunst Centraal bracht groep 6 een bezoek aan het Catharijneconvent in Utrecht. We werden met de bus opgehaald. Het voelde als een schoolreisje!
In het museum werden we opgewacht door twee gidsen die ons vertelden wat voor werk de mensen in een museum doen. En hoe een collectie in een museum wordt opgezet.
De kinderen mochten in groepjes van drie op zoek naar een afbeelding en moesten daar vragen over maken. Aan het eind presenteerden de kinderen dit aan elkaar. Ze moesten daarbij letten op symboliek.
Helaas was het bezoek erg kort. Achteraf hadden we nog langer in het museum kunnen blijven, als we wisten dat de bus vertraagd was...! Gelukkig bracht de buschauffeur ons weer veilig thuis. Dat is immers het belangrijkste!

Met een prachtige saxofoonOp Valentijnsdag was de laatste bijeenkomst van het blok harmonie en fanfare instrumenten. De kinderen hebben erg hun best gedaan om een mooie afsluiting te verzorgen. Met slagwerk, dwarsfluiten, saxofoons en trompetten en trombones brachten de kinderen hun kunsten ten gehore!
Op het lied Uivergein Jubileumlied en het lied Carnaval werd flink gefeest. Met slot een polonaise met ouders en kinderen!
Dank aan het Muziekhuis Oudewater. Zij hebben het weer fantastisch verzorgd. We kijken uit naar het laatste blok van het Spelenderwijsorkest.