GEWOON SUPER

21-07-2019
Met een door de organiserende ouders niet bedoeld, maar desondanks knallend vuurwerk namen de 28 leerlingen van groep 8 donderdagavond afscheid van hun basisschooltijd.
Het gebeurde in het Oudewaterse Statenbad waar de ouders een spetterend zwemfeest voor hun kinderen hadden georganiseerd. 's Morgens waren de schoolverlaters al uitgezwaaid door hun schoolgenoten. Ook hier veel lawaai, want bijna alle leerlingen van onze school hadden een toeter, deksels of een fluit bij zich en met elkaar produceerden ze megaveel decibellen. Het trok ook de aandacht van de mannen die op het dak aan het werk waren en zij zetten zelfs even de wave in. Kortom, het was een groot feest op het plein.
Het officiële afscheid werd dinsdagavond gevierd. Al ruim voor zeven uur liep de zaal vol met ouders die een mooi plekje wilden bemachtigen in de zaal waar de eindmusical GEWOON SUPER werd opgevoerd. Helaas geen balkons in onze theaterzaal en dat betekende dat de achterste rijen soms wel eens iets misten van de podiumacts. De kinderen, maar vooral de ouders, werden eerst toegesproken door directeur Tom Streng. Zijn woord spitste zich vooral toe op de veertien gezinnen die dit jaar afscheid nemen van de Jozefschool. Daarna was het de beurt aan juf Caroline, die met veel kwinkslagen, alle leerlingen in het zonnetje zette. Menig leerling kreeg ook een boodschap mee. Zo had ze voor een van de leerlingen, die soms toch wel iets teveel opvalt, een vermommingspakket samengesteld. Door zijn dagelijkse nieuwe look zou hij op zijn nieuwe school redelijk onopgemerkt door het schoolleven moeten kunnen gaan. En voor de brokkenpiloot van de klas was er een mini EHBO-set, zodat ze in noodgevallen altijd zelf een pleistertje kan plakken.
Daarna was het tijd voor GEWOON SUPER. Hoofdrolspelers waren Bobby Dolleman, de eigenaar van een doodgewone buurtsuper, en Jens de Wit, die als trouwe medewerker Manus zorgde dat alle klusjes die door anderen bleven liggen, alsnog werden verricht. En mocht dat even niet lukken dan had Manus de beschikking over een oude klok, die als deze van de muur werd gehaald de tijd stil liet staan. Daardoor kon Manus steeds allerlei achterstallig werk verrichten en leek alles naar wens te verlopen in de supermarkt. Het liep zelfs zo goed in de supermarkt dat deze werd genomineerd als supermarkt van het jaar, maar ook dat leidde tot menig complicatie.
De kinderen genoten zichtbaar van het spel en dat gold ook voor hun ouders. Zij waren uiteraard het meest trots op het acteer- en zangtalent van hun eigen kind, maar genoten ook van de grappen en grollen die door de anderen werden gemaakt. Juf Caroline hoefde ook niet stil te zitten tijdens de musical, want ook achter de schermen werd er soms nog even 'doorgespeeld' en dat leidde soms even tot enige onrust, al waren er ook kinderen, zoals Ties, die lekker aan het lezen waren achter de zwarte decordoeken.
Na een lange musicalavond, door het grote aantal leerlingen was GEWOON SUPER uitgebreid met enkele scenes, kwam er rond elf uur een eind aan een avondje toptheater. Daarna bleef het nog lang gezellig in de foyer.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.