Laatste nieuws: Tijn Trijssenaar Kinderburgemeester van Oudewater

04-10-2019
Na een motiverend werkbezoek van burgemeester Verhoeve aan onze school (en de andere scholen) solliciteerden meerdere Jozef-leerlingen naar de functie van Kinderburgemeester van Oudewater.
Vanmiddag maakte de gemeente Oudewater de winnaar via een tweet bekend.
Pieter Verhoeve heeft zijn vertrek als burgemeester van Oudewater amper afgekondigd of een potentiële opvolger rammelt al aan de deur van het stadhuis om de vacature in te vullen. Tijn Trijssenaar mag zich straks de eerste kinderburgemeester van Oudewater noemen.

Overtuigend
Op voorspraak van de jury gaat de gemeenteraad donderdag 7 november Tijn officieel als eerste kinderburgemeester benoemen. Ook de andere drie kandidaten maakten een hele goede indruk, maar de 11-jarige leerling van de Jozefschool sprong er volgens de jury bovenuit. ,,We hebben gekozen voor Tijn, omdat hij zo overtuigend was en zeker van zijn zaak. Hij vindt het echt leuk’’, luidde het oordeel van de jury. Die bestond - naast burgemeester Pieter Verhoeve - uit Kiki Zengerink en Lynn van der Weide. Deze twee meiden wonnen eerder dit jaar de gedichtenwedstrijd die onderdeel vormde van de dodenherdenking op 4 mei.

Ambassadeur
Wat ook in het voordeel van Tijn sprak, dat is zijn ervaring met representatieve functies. Ja ja, nu al. Bij de viering van 750 Stad Oudewater in 2015 trad hij als 7,5-jarige op als ambassadeur van de organiserende stichting. Bij de naschoolse opvang maakte hij deel uit van de kinderraad van de YellowBellies. Tijn – die later mikt op een baantje als rechercheur - kijkt onwijs uit naar de invulling van zijn nieuwe functie: ,,Toen de burgemeester mij belde kon ik bijna niet geloven dat ik echt gekozen ben. Ik ben er erg trots op dat ik de eerste kinderburgemeester van Oudewater mag zijn’’.

Samenwerking
Burgemeester Pieter Verhoeve kijkt erg uit naar de samenwerking met zijn jonge collega: ,,Tijn gaat meepraten over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Andere kinderen uit de gemeente kunnen de kinderburgemeester hierom vragen en informatie geven. Ik vind het belangrijk dat kinderen een stem hebben bij het besturen van Oudewater’’, benadrukt Verhoeve.
 

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.