Schoolsluiting i.v.m. coronacrisis

02-04-2020
De school is i.v.m. de coronamaatregelen gesloten. U kunt de school bereiken via directie.stjozefow@degroeiling of u belt met 0348561209. U wordt dan doorgeschakeld naar het mobiele nummer van Tom Streng, de directeur van de school.
Deze week besloot de overheid om de schoolsluiting te verlengen tot 28 april. Tot die periode verzorgt onze school onderwijs op afstand. Leerlingen uit de onderbouw krijgen hun opdrachten thuisbezorgd en verder werken alle groepen hoofdzakelijk met digitale opdrachten, die de kinderen via Google Classroom kunnen openen en inleveren. Voordeel hierbij is dat onze school al voor een belangrijk deel digitaal werkte.
De leerkrachten hebben dagelijks contactmomenten met de kinderen en instructielessen worden op afstand en op vaste tijden verzorgd. Dit via opgenomen filmpjes, maar ook via bijvoorbeeld Google Meet. Leerkrachten zijn voor de kinderen en hun ouders bereikbaar op de normale lestijden. We merken dat kinderen het heel fijn vinden om even individueel met hun juf te kunnen praten, dus hier wordt zoveel als mogelijk tijd voor vrijgemaakt.
Het thuisonderwijs vraagt veel van de ouders. Vaak moet het begeleiden van het kind -of meerdere kinderen- gecombineerd worden met het eigen werk en dat lukt niet altijd. Ook voor kinderen is deze situatie moeilijk. Zeker de jongere kinderen begrijpen niet wat er op dit moment gaande is. En voor alle kinderen geldt dat ze school én hun vriendjes en vriendinnetjes missen.
Om thuis enige structuur te krijgen -voor kinderen heel belangrijk- adviseren wij ouders om hun kind op vaste tijden te laten werken, maar ook om tijd te nemen voor ontspannende activiteiten. Die bieden we overigens ook aan in de werkpakketten van de kinderen.
Alle teamleden van de Jozefschool staan klaar om u te helpen. Neem in eerste instantie contact op met de leerkracht.van.de.groep@degroeiling.nl. Zijn de zorgen groter dan stuurt u een mail naar een van de intern begeleiders (brigitte.kool@degroeiling.nl of judith.potman@degroeiling.nl). Mij kunt u bereiken via directie.stjozefow@degroeiling.nl of telefonisch via 0348561209. Dit is het schoolnummer, u wordt doorgeschakeld naar mijn mobiele nummer.
Ouders in de cruciale beroepen kunnen gebruik maken van de centraal georganiseerde opvang. Als u gebruik denkt te kunnen maken van deze opvang dan neemt u contact met mij op via directie.stjozefow@degroeiling.nl.
De school is i.v.m. de coronamaatregelen gesloten. Uw vragen kunt u sturen naar directie.stjozefow@degroeiling of u belt met 0348561209. U wordt dan doorgeschakeld naar mijn mobiele nummer.
(Tom Streng, de directeur van de school)

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.