Groepsberichten

13-11-2020
Deze week werden er weer veel berichten in het Ouderportaal geplaatst.
Deze berichten zijn alleen zichtbaar voor de ouders van de betreffende groep. Daarom nu maar eens een kleine greep uit al die leuke berichten van deze week, zodat u ook kunt lezen wat er in de andere groepen van de school gebeurt.

Met Sprongen Vooruit (groep 7)
Blok 2 bij rekenen hebben wij vorige week afgesloten. Deze week hadden wij een parkeerweek. In deze week kunnen we leerstof van de afgelopen periode herhalen.
Wij zijn met de klas begonnen met een spellencircuit van 'Met Sprongen Vooruit'.
De kinderen spelen dan verschillende spellen waarmee ze werken met breuken, keersommen en kommagetallen. We spelen de volgende spellen: Vlaaien snaaien, Om de scheet, Bij de ratten af, Komma snelweg, Hartenbreker en Zee aan schatten. Benieuwd naar wat het spel inhoudt? Vraag het aan uw kind, hij/zij kan het vast aan u uitleggen.
We hebben nu twee rondes gehad. Nog 1 te gaan en dan zijn alle spellen door alle kinderen gespeeld.

Appelmoes maken (groep 1/2)
Vandaag hebben de kleuters appelmoes gemaakt in de klas. In beide klassen hebben de kinderen de appels in stukjes gesneden en in een pan gedaan. Hierbij hebben we water, suiker en kaneel toegevoegd. Rond 14:10 uur was de appelmoes klaar en mochten de kinderen alvast een beetje proeven. De kinderen vonden het heel lekker. Helaas was de appelmoes nog te warm om in de potjes te verdelen. Morgen krijgen ze die mee naar huis. 

Groep 4 zoemt
Al voor de zomervakantie konden we ons inschrijven voor Nederland Zoemt, die in actie komen voor de wilde bij. Wij zaten bij de eerste aanmeldingen en kregen het lespakket en maar liefst 200 bloembollen toegestuurd.
Vandaag hebben we de eerste les gedaan en met de kinderen de bloembollen buiten in de grond gestopt. Omdat het nog lang duurt voordat ze opkomen hebben de kinderen ook nog met hun groepje een bol in een potje met aarde geplant. Nu maar afwachten of de bollen op willen komen. De groepjes zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen potje met bloembol.
Later dit schooljaar volgen nog drie andere lessen over bijen en hommels.
U hoeft in ieder geval in het voorjaar niet naar de Keukenhof!

Boekpresentaties (groep 8)
Lezen is onwijs leuk en dat willen wij aan iedereen laten zien!
De kinderen van groep 8 hebben allemaal een boek uitgekozen. Over dit boek wordt een boekendoos of een -tekening gemaakt. Een boekendoos houdt in dat er voorwerpen die belangrijk zijn in of voor het boek in een doos gestopt worden. Bij een boekentekening was het de opdracht om een scène uit het boek te verwerken tot tekening. Deze presenteren ze in de klas, om zo te kunnen laten zien dat er veel meer leuke boeken bestaan! 
We hebben nu al een aantal presentaties gezien. Die zagen er erg goed uit, kinderen werden er enthousiast van! Alle boekendozen en tekeningen blijven nog even op school staan, zodat we ze in alle rust kunnen bekijken en misschien wel boeken die gepromoot zijn, kunnen lezen. 

English board game (groep 7)
We have played an English board game. 
These were the rules of the game:
1. The shortest of the group starts and rolls the dice.
2. Move forward, read the assignment and carry it out.
3. If you have completed the assignment, stay where you are. If you have made a
mistake, go back two places!
4. Who is the first one to get to the finish? 
We have completed assignments, for example: What is your favorite colour or My favourite
animal is ...

Heeft groep 6 zich verslapen?
Nee hoor, gelukkig niet. Dat zij allemaal in pyjama naar school kwamen, had een andere reden. Wij spelen met groep 6 Taakspel. Hierbij kunnen kinderen, wanneer zij gewenst gedrag laten zien, beloningen verdienen. Zo zijn er dag-, week- en maandbeloningen. Dit kan zijn een energyzer, een spelletje of in dit geval een pyjamadag. Gelukkig is er vandaag niemand onder de les in slaap gevallen. Op naar de volgende beloning!

Deelsommen met rest (groep 4/5)
Aan het begin van deze week hebben we in groep 5 geoefend met met deelsommen. Later deze week kwamen daar ook deelsommen met rest bij. Dat was best lastig, maar we hebben heel erg hard gewerkt. 
Eerst hebben de kinderen in tweetallen deelsommen gemaakt. Ze mochten hierbij blokjes gebruiken, zodat de sommen zichtbaar en duidelijker werden. Later zijn er ook nog deelsommen zonder blokjes gemaakt. Knap hoor!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.