Groepsberichten

13-04-2021
Deze week werden er weer veel berichten in het Ouderportaal geplaatst.
Deze berichten zijn alleen zichtbaar voor de ouders van de betreffende groep. Daarom nu maar eens een kleine greep uit al die leuke berichten van deze week, zodat u ook kunt lezen wat er in de andere groepen van de school gebeurt.

Thema De boerderij (groep 1/2)
Deze week zijn we begonnen met het thema "Op de boerderij". 
Daniël uit onze klas en Vajèn uit groep 1/2 B hebben een filmpje gemaakt over de boerderij waar hun familie woont. Op dinsdag (samen met Juf Gerda) hebben de kinderen het filmpje gekeken. Vajèn had ook voer van de koeien meegenomen, de kinderen mochten hier aan ruiken en voelen.  
In de gang heeft juf Donna voor haar lokaal iets moois gemaakt met haar klas. Volgende week zullen wij daar een kijkje gaan nemen en daar ook gaan spelen. De eerste dieren hebben al een bezoekje gebracht aan de klas; kuikentjes. De kinderen vonden het prachtig. In de klas zijn we ook druk met het thema. Zo zijn we trekkers aan het vouwen, maken de kinderen boerderijen van Kapla en leren wij een aantal boerderijdieren in het Engels.

Zweeds Loopspel (groep 4)
Omdat het alweer vier weken geleden is dat de kinderen de eerste taalles van dit blok kregen, is het prettig om de stof voor de toets nog een keer te herhalen. Dit deden we vandaag met een Zweeds loopspel. Er waren 26 vragen opgehangen in de klas en op het leerplein. Elk goed antwoord gaf een letter. Wie alle vragen goed wist te beantwoorden kreeg de oplossing: 'Jullie zijn klaar voor de toets'. Er werd goed samengewerkt en de kinderen hadden er ook plezier in om het op deze manier te oefenen.
Gelukkig was iedereen ook klaar voor de toets. Hebben ze toch 4 weken lang hard gewerkt!

Meten meten meten (groep 5)
Vandaag stond tijdens de rekenles het meten van de oppervlakte en omtrek centraal.
Er lag een omtrek van 5 meter op de grond. Hoeveel kinderen zouden hierin passen?
Er kwamen steeds meer kinderen in de cirkel staan. Uiteindelijk ontdekten we dat iedereen er in paste, zelfs ik kon er nog bij! Daarna zijn de kinderen druk geweest met hun liniaal, maar ook met touw, want ja.. hoe meet je anders een omtrek met allerlei ronde vormen? Zo kwamen we erachter welk dier het grootste verblijf had. Het was een leuke, leerzame les.

De Cito-toets komt eraan (groep 8)
Eind deze maand maken de kinderen van groep 8 de Cito-toets, zoals dat gebruikelijk is in groep 8. Best een beetje spannend, ook al weten de kinderen al naar welke school ze gaan en welk niveau ze op het middelbaar onderwijs gaan volgen. We bereiden de kinderen voor op het type vragen dat ze kunnen verwachten tijdens deze eindtoets door opgaven te maken uit oude Cito-toetsen. Vandaag oefenden ze op het gebied van begrijpend lezen en spelling. Met begrijpend lezen maakten ze de opdrachten in tweetallen. Veel kinderen hadden veel meer vragen goed dan ze gedacht hadden. Met spelling had de juf een loopspel bedacht. Overal op het leerplein en in de klas hingen blaadjes met daarop vier dezelfde zinnen met daarin twee dikgedrukte woorden. De kinderen moesten de zin ontdekken waarin beide dikgedrukte woorden goed gespeld werden. Er werd goed overlegd in de tweetallen en in de klas klonk een kakafonie van spellingregels. Heel fijn om te zien dat de kinderen deze regels zo goed kunnen toepassen. Met die Cito-toets gaat het vast en zeker goedkomen!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.