Woensdag (en nog een stukje dinsdagavond)

Op hazenjacht

Na het wadlopen, de warme douche, de tomatensoep, de broodjes hamburger, de broodjes met gebakken ei en het heerlijke toetje werd er uiteraard weer gelijnbald op het sportveld. Ondanks dat het al flink begon te schemeren zijn we daarna toch nog naar het bos gegaan, want iedereen bruiste nog van de energie. Bij de avondhike konden er weer punten voor het klassement van De Vuurtorenwachter van Ameland verdiend worden. Het was heuveltje op, heuveltje af, rondje rondom de boom en vervolgens weer heuveltje op en heuveltje af. De kinderen hadden schijnwerpers in hun hand of op het voorhoofd en de enorme lichtflitsen, die het naderende onweer aankondigden, zorgden voor een prachtig decor van deze avondhike. Snelste van het stel was Malu, zij werd op de voet gevolgd door Kas, de snelste jongen.
Ruim voor elf uur waren we terug bij De Blierherne en dat was geen seconde te laat, want daarna barstte er een heftig onweer met zware regenval los boven het terrein van De Blierherne.
Juf Caroline leidde vervolgens het spel Minute-to-win-it. De kinderen kregen allemaal een hilarische opdracht om uit te voeren. Zo moesten er vijf dobbelstenen worden gestapeld op een lollystokje dat tussen de tanden zat geklemd en om met een hand een doosje tissues leeg te halen was geen eenvoudige opgave. Nienke had thuis schijnbaar stiekem geoefend, want zij was de snelste tissues-verwijderaar. Op de foto's kunt u alles nog eens terugzien.
Sommigen hadden zelf ook nog een leuk onderdeel voor Minute-to-win-it bedacht. Zij probeerden zo lang mogelijk hun ogen open te houden. Er waren geen verliezers bij dit laatste spel, maar het was toch maar goed dat iedereen rond half een naar de slaapkamer werd gedirigeerd, want o wat kriebelden die ogen. Het was deze avond zeer vroeg stil. Ook de kampstaf kon daardoor wat extra slaapuurtjes pakken.

Woensdag
Vanmorgen begonnen we pas ruim na negen uur aan het ontbijt. De bordjes stonden al vroeg buiten klaar, maar toen het licht begon te druppelen verhuisden bord en bestek naar binnen. Meer druppels vielen er vandaag overigens niet.
Bij het eten was het heerlijk rustig. Dat geldt eigenlijk al voor het hele kamp, de kinderen zijn voorbeeldig, spelen de spellen sportief, luisteren en helpen elkaar waar nodig. Dat helpen was van belang bij de tweede sessie van het Levend Zeeslag. Na de eerdere mislukte poging van juf Caroline om het spel maandagavond in het bos uitgelegd te krijgen, slaagde het spel bij daglicht nu wonderwel. De enigen die nog enige moeite hadden met de regels van het spel waren Ronald en Tom, maar daar kwam dus de helpende hand van Alicia uit de mouw tevoorschijn. Zij nam de regie in de controlepost en dat leidde ook nog eens tot winst voor het team van Ronald en Tom (en Alicia). Voorafgaand was levend stratego gespeeld. Dat is toch altijd weer een van de populairste kampspelen.
Bij de lunch wederom brood met gebakken eieren en al het andere dat bij een lunch hoort. Daarna op de fiets naar Nes om het Maffe Nesspel te spelen. Oud-Amelandgangers vonden dat altijd een van de leukste onderdelen van het kamp. De kinderen mogen de keuze maken uit 85 ludieke opdrachten. De lokale ijs- en patatboer werkte dit jaar meer dan mee, want alle groepen mochten zelf hun patat bakken EN OPETEN, maar ook werden er bejaarden geholpen met oversteken, er werd met bomen geknuffeld en er werden kinderen verstopt achter een blaadje. Nadat het spel was gespeeld werden er souvenirs gekocht, maar er werd ook het nodige geld besteed aan de snoep.
We zijn hier op Ameland nogal van het programma, dus terug bij De Blierherne begon de fietscross 'op eigen terrein'. Fotograaf Tom werd daarbij bijna overlopen door een haas en de meute rende gelijk achter dit prooidier aan. Vervolgens stoven er meerdere hazen uit het struikgewas en het enthousiasme van de kinderen zette net buiten ons terrein ook nog twee reeën in beweging. Toch heel bijzonder om te zien. De fietscross werd gewonnen door Onne, bij de meisjes was Nienke de snelste. Als schaatsers en inline-skaters trainen zij regelmatig op de fiets, dus de winst kwam niet geheel onverwacht. Terwijl de kinderen op hazen- en reeënjacht waren deed ook Ronald nog een uiterste poging om de snelste tijd te fietsen, maar hij moest toch echt zijn meerdere erkennen in Onne.
 
Foto's dinsdagavond
Foto's woensdag overdag
Foto's Maffe Nesspel - Ballum
Foto's Maffe Nesspel - Buren
Foto's Maffe Nesspel - Hollum
Foto's Maffe Nesspel - Nes

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.