Onderwijs

Kanjertraining

Onze school is een gecertificeerde Kanjerschool. Al onze leerkrachten zijn geschoold om de Kanjertraining te mogen verzorgen en zijn ook in het bezit van het bijbehorende certificaat.
Als u door onze school loopt ziet u overal veelkleurige posters, banners en andere materialen staan en hangen die te maken hebben met de Kanjertraining. In alle groepen werken wij met deze training, die is gebaseerd op vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect. Deze begrippen staan ook centraal in ons pedagogisch handelen. De Kanjertraining zelf bestaat uit lessen voor alle groepen met oefeningen en spelletjes om de sfeer in de klas goed te houden of te verbeteren. 
De methode werkt ook zeer effectief om het pesten tegen te gaan en geeft handvatten om het pesten bespreekbaar te maken. Middels de instrumenten van de Kanjertraining volgen wij de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen.
Anna en Ellis: 'Tijdens de Kanjertraining spelen we spelletjes en hebben we gesprekken over hoe wij ons voelen in de klas en soms ook over thuis. We leren dat we onszelf kunnen zijn en dat je op jezelf moet vertrouwen.
Bij de laatste les van Kanjertraining gingen we krantenmeppertje doen. Het was leuk en iedereen kreeg een cijfer, uit de tafel van 5. Iemand begon in het midden en toen begon een ander iemand met een cijfer te noemen. En het was best wel grappig want je moet snel een cijfer noemen voor iemand je slaat met de krant.'

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.