Peutergroep St. Jozef

Sinds dit jaar werkt onze school samen met Stichting Kindercentra Midden-Nederland Kind & Co. Deze organisatie verzorgt de voorschoolse opvang in school (vanaf half acht 's morgens).
Bij voldoende aanmeldingen wordt er op korte termijn een peutergroep gestart. Deze peutergroep biedt tijdens schoolweken opvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De tijden zijn in principe van 8.30 tot 13.30 uur.

De Peutergroep St. Jozef, de naam zegt het al, werkt intensief samen met de school. Zo zijn er doorlopende leerlijnen, er wordt gewerkt met de methode Peuter- en Kleuterplein, en de zorg voor de peuters wordt gezamenlijk opgepakt. Ook in praktische zin wordt er samengewerkt. Dat is te zien aan het dagritme. Zo spelen de peuters en kleuters samen buiten en in beide groepen wordt met dezelfde projecten gewerkt.
Peutergroep St. Jozef kenmerkt zich door de huiselijke en kleinschalige omvang. Maximaal elf peuters maken gebruik van de gezellige groepsruimte met de verrassend mooie speelhoek.
Als u geen gebruik maakt van dagopvang adviseren wij u om uw kind aan te melden voor de peutergroep. Uw kind leert in de veilige en vertrouwde omgeving van de peutergroep om samen te spelen en samen te werken met de andere peuters. Ook wordt er op speelse manier gewerkt aan de voorwaarden om de stap te maken naar een kleutergroep. Dit bijv. door gerichte taalprogramma's, maar er is ook veel aandacht voor de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling. En heel af en toe krijgen de peuters ook al een beetje Engels mee, bijv. door het voorlezen van een bekend Engels prentenboek, zoals The story of the little mole.

U kunt uw kind aanmelden voor Peutergroep St. Jozef via https://mijn.kmnkindenco.nl/aanvraag/opvangsoort

Als u uw kind aanmeldt voor onze school dan vindt u op het aanmeldformulier ook de mogelijkheid om uw kind al in te schrijven voor Peutergroep St. Jozef.
Als u meer wilt weten over Peutergroep St. Jozef dan kunt u bellen met 0613137355 (Kind & Co) of met 0348561209 (school).
 

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.