Inspectie beoordeelt ons als GOED!

27-05-2019
Met veel trots kan ik u melden dat we vandaag met een GOED zijn beoordeeld door de Inspectie van het Onderwijs.
We hebben ons maandenlang (eigenlijk jarenlang) voorbereid op het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de inspecteurs Roy Raktoer en Monique Okkerse, en de ontlading was dan ook groot toen we het resultaat van het harde werken hoorden.
Om voor de beoordeling GOED in aanmerking te komen moet een school worden voorgedragen door het College van Bestuur, omdat het inspectieonderzoek dan van een heel andere inhoud is dan het reguliere onderzoek dat slechts tot een voldoende kan leiden. Zo wordt de school dan door twee inspecteurs bezocht i.p.v. één en de kwaliteitseisen liggen ook veel hoger dan bij een regulier onderzoek.
Het CvB van De Groeiling had ons met nadruk gevraagd om voor de beoordeling GOED te gaan en de bij de nabespreking aanwezige Els van Elderen, lid van het CvB, was uiteraard  dolblij met het resultaat. De door haar binnengesmokkelde Prosecco vloeide dan ook rijkelijk (op bescheiden wijze hoor!). Het door Nika bestelde bittergarnituur verhoogde de feestvreugde nog verder.
In zijn eindpresentatie lichtte onderzoeksleider Raktoer de beoordeling toe. Zelf waren we heel blij met de score GOED voor het pedagogisch klimaat op onze school, maar we kregen ook grote complimenten voor onze kwaliteitszorg en de kwaliteitscultuur.
Het onderzoek startte met een gesprek met zeven ouders en werd daarna vervolgd met vijf klassenbezoeken. Hierbij waren ook de intern begeleiders (Judith en Brigitte) aanwezig. De inspectie beperkte zich hier niet alleen tot lesobservaties, maar ging ook in gesprek met leerlingen en bekeek de aanwezige documenten. Vervolgens mocht ik een presentatie verzorgen over de onderwerpen kwaliteitszorg, veiligheid en zicht op ontwikkeling. Deze presentatie vormde de leidraad voor een gesprek van anderhalf uur over de leerlingenzorg (ook beoordeeld met een GOED en dat schijnt heel bijzonder te zijn) en een veelheid aan andere onderwerpen die behoorden tot het onderzoekskader. Bij de presentatie en het gesprek waren ook de intern begeleiders en Nicolette, onze onderbouwcoördinator, aanwezig. Tussendoor werden er ook nog uitgebreide gesprekken gevoerd met zes leerlingen uit de bovenbouw en een grote teamdelegatie.
De score GOED is best bijzonder, want van de 24 Groeiling-scholen hebben slechts drie scholen (Bijenkorf/Gouda en De Bron/Reeuwijk-dorp) het predicaat GOED.  Alle reden dus om SUPERTROTS te zijn en dat hebben we dan ook gevierd.
Graag wil ik mijn dank uitspreken aan de ouders en leerlingen, die een mooi verhaal over onze school vertelden. Alle collega's bedankt voor jullie enorme inzet en een speciaal woord is zeker op z'n plaats voor Brigitte en Judith, die de laatste weken megaveel tijd hebben besteed om dit onderzoek goed te laten verlopen. Jullie zijn toppers!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.