Groepsberichten 18-22 november 2023 (week 47)

28-11-2023
Raadsel van de dag, stemmen, werken met de rekenmachine en tutorlezen
Sinterklaas is in aantocht en dat was deze week al merkbaar. Sint en de pieten zijn nu overal al zichtbaar in de school. Woensdag was ook een bijzondere dag, want toen was het lokaal van groep 1/2 C ingericht als stembureau. Bijna 1300 Oudewaternaren brachten hun stem uit in onze school. Het was een supergezellige dag in de school.

Raadsel van de dag - Groep 3 / Nicolette van Straalen
De start van de week stond in het teken van hard werken. Vandaag en morgen sluiten we kern 4 van lezen af en dat betekent toetsen en veel zelfstandig  werken. Gelukkig had Lex een boekje vol raadsels in zijn schoen gekregen en konden we tussen  de lessen door even lekker ontspannen met het raadsel de dag. Als een ware stand up comedian las Lex iedere keer even een raadsel voor. 
Vanmiddag hadden we gelukkig nog tijd over om een eigen sinterklaaskleurplaat te maken. Eerst met zwarte stift een mooie tekening maken en vervolgens met verf inkleuren. Ze zijn prachtig geworden. Echte kunstwerken!

Stemmen - Groep 4 / Petra Vermeij
Wat een drukte in de school! Onze school was namelijk omgetoverd tot stembureau. Vanmorgen bij het openen van de dag hebben we het zelfs in groep 4 even gehad over de verkiezingen en het stemmen. Sommige kinderen hadden er thuis ook al over gesproken. Rond 10 uur gingen we even in het stemlokaal kijken en juf Gerda had haar stempas mee zodat we konden zien hoe stemmen gaat. Maar wat een groot formulier! De kinderen moesten eerst even proberen of zo'n groot papier wel in het stemhokje past. Gelukkig ging dat precies en kon juf Gerda haar stem uitbrengen. Toen mocht het stembiljet in de ton. Daar stond ook een lange dunne plank bij. Meneer Boere heeft even laten zien wat hij daar mee kan doen. Vraag maar eens aan de kinderen waar die plank voor dient. Daarna gingen we weer terug naar de klas om fruit te eten en te drinken. 
Er is deze ochtend veel gezwaaid naar alle bekende bezoekers, die het maar wat leuk vonden ook even bij groep 4 naar binnen te gluren! 

Werken met de rekenmachine - Groep 7 / Ellen Binken
Bij ons in de klas moesten de leerlingen deze week ook leren werken met een rekenmachine. Er werd geleerd hoe de toetsen werkten en hoe je eerst schattend moet rekenen voordat je de sommen echt mag gaan uitrekenen m.b.v. een rekenmachine. Het werken met een rekenmachine is een vast onderdeel van de lesmethode en zorgt elk jaar ook weer voor wat hilarische momenten. Zo kun je nl ook hele leuke woorden op je scherm zien verschijnen wanneer je bepaalde cijfercombinaties intikt! :)

Tutorlezen - Groep 8 / Debbie Egging
Iedere dinsdag leest een leerling uit groep 8 samen met een leerling uit groep 4. Dit verloopt altijd prima. Groep 8 voelt en gedraagt zich heel verantwoordelijk en stimuleert de leerling uit groep 4 om goed te lezen. En natuurlijk wordt er altijd een compliment uitgedeeld. Vandaag deden we het een beetje anders. We lazen geen boek, maar de vragen van het Sinterklaasjournaal! Aan de hand van een kahoot-quiz konden we zo kijken wie het meeste wist over wat er nou allemaal aan de hand is in het Pietenhuis. Het was erg gezellig samen!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.