Groepsberichten 27 nov. - 1 dec. 2023 (week 48)

05-12-2023
Naar de bieb, het melkmeisje van Vermeer in groep 7 en een uitkijktoren voor Piet
Deze berichten zijn alleen zichtbaar voor de ouders van de betreffende groep. Daarom weer een kleine greep uit al die leuke berichten van deze week, zodat u ook kunt lezen wat er in de andere groepen van de school gebeurt.

Naar de bieb - groep 3 / Nicolette van Straalen
Vandaag brachten we een bezoekje aan de bieb. Voor sommigen niks bijzonders, die komen er bijna wekelijks. Andere kinderen waren er nog nooit geweest en keken hun ogen uit.
Eerst kregen  we uitleg over hoe alles werkt in de bieb. Welke boeken zijn voor wie en waar kan je voor jou geschikte boeken vinden? Ook leerden we dat je de boeken altijd eerst moet scannen voordat je naar huis gaat. Als je dat niet doet gaat het alarm namelijk af. Het leukste was vanmorgen misschien nog wel om even stiekem met een niet gescand boek door de poortjes te lopen.
Na een rondleiding deden we in kleine groepjes een speurtocht. Kon iedereen de juiste boeken vinden? Tot slot werd er nog een Sinterklaas prentenboek voorgelezen. De tijd was eigenlijk veel te kort. De kinderen waren nog lang niet uitgekeken en hadden graag nog wat boekjes gelezen. Maar wellicht kunt u zelf nog een keer een bezoekje aan de bieb brengen met uw kind. Het lidmaatschap is gratis voor kinderen. En zoals u weet: van veel lezen leer je lezen!

Het melkmeisje van Vermeer komt gewoon uit groep 7 / Ellen Binken
Groep 7 heeft gisteren een mooi staaltje samenwerking laten zien. Zoals u weet werken we met de methode Blink. Het onderwerp van de laatste lessen was schilderkunst en bekende schilders. We bekeken diverse schilderijen en schilderstijlen en spraken over de manier waarop de mensen waren afgebeeld en waarom dat op deze manier was gedaan. Als opdracht moesten de kinderen in  kleine groepjes uiteen gaan en een bekend schilderij proberen na te maken.
Dit deden ze niet op het platte doek met verf maar door het schilderij echt uit te beelden en de compositie na te maken met van huis uit meegenomen attributen die ook op het betreffende doek te zien zijn.
Op de foto ziet u 'Het melkmeisje van Vermeer'. Misschien herkent u hierin onze Tess.
Wat zijn we trots op de prachtige resultaten!

Een uitkijktoren voor Piet - Plusklas groep 1-2 / Nicolette van Straalen
Na de herfstvakantie zijn we gestart met de plusklas. Doorgaans komen we om de week op donderdagmiddag bij elkaar om te filosoferen en te werken aan diverse vaardigheden zoals samenwerken en doorzetten door middel van allerlei uitdagende opdrachten. De afgelopen 2 keer stonden in het teken van de herfst, vandaag werkten we natuurlijk rondom Sinterklaas.  We startten de middag met dilemma's. Zou je liever voor altijd een mijter dragen of een pietenmuts? Liever de hele dag snoepen of een uur lang met al het speelgoed uit de pakjeskamer spelen? De meningen waren verdeeld, maar het maken van keuzes vonden de kinderen helemaal niet moeilijk.
Vervolgens kregen de kinderen de opdracht om met satéprikkers en elastiekjes een uitkijktoren voor Piet te maken.  Een hele moeilijke opdracht waarbij het draaide om doorzetten.  Mooi om te zien hoe de kinderen bleven proberen om een toren in elkaar te zetten!
Zoals iedere keer eindigden we de middag met het spelen van denkspelletjes. Ook dit vergt weer een groot stuk doorzettingsvermogen.  Als er dan iemand vol trots roept "ik heb nummer 10 af" en er vervolgens achteraan vertelt dat er stiekem gespiekt is bij de oplossingen, moet ik stiekem natuurlijk wel een beetje lachen.  Volgende keer wordt het antwoordenboekje uiteraard wel even verstopt.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.