Groepsberichten 4 - 8 december 2023 (week 49)

12-12-2023
Van Sinterklaas via hersenkrakers naar het voorjaar!
Sint op school - groep 4 / Petra Vermeij
Wat was het spannend vanmorgen! Met alle kinderen van onze  school werd de Sint en zijn gevolg opgewacht. Maar het duurde even voordat hij er was. Met blauwe zwaailichten aan kwam de politie hem met een politieauto brengen. Daarna mocht groep 4 naar de gym. Daar kregen ze echte Pietengym. Het was een heerlijke afleiding. Na de gymles kwam Sinterklaas in groep 4 en alle kinderen kregen na het optreden een leuk cadeautje waar iedereen erg blij mee was. Aan het eind van de ochtend deden we een escaperoom. Elk groepje moest 10 opdrachten oplossen om een puzzelstukje te krijgen. Het lukte elk groepje om alle opdrachten binnen de tijd te maken en de puzzel compleet te krijgen. Na de lunch werden de kastjes opgeruimd en keken we film.
Om half 3 ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Het was een super gezellige dag! Bedankt Sinterklaas!

Sint in groep 7 / Nika Morsink
Wat een gezellige dag hebben wij gehad!
De dag begon met het binnenhalen van de Sint en zijn Pieten. Wat een gezellige boel. Er werd heerlijk gezongen door alle kinderen en iedereen was enthousiast (ondanks de regen).
Eenmaal weer binnen konden we nog even alle mooi geknutselde surprises bewonderen. Wat is er hard gewerkt, zeg! Dikke complimenten aan iedereen. We zijn begonnen met een dobbelspel. Iedereen mocht een keer dobbelen, en als je bijvoorbeeld 1 gooide, mocht er een surprise uitgepakt worden. Je klikt dan op het cadeautje op het digibord en daar komt een naam uit tevoorschijn. De surprise voor dit kind wordt dan uitgepakt. Vooral nummer 4 was erg gewild. Hierbij moest je namelijk met een muts op, een sjaal om en wanten aan pepernoten eten tot iemand anders 4 gooit. Dit kan natuurlijk heel snel gaan, maar dit kan ook heel lang duren. De enige regel was: stoppen als je genoeg hebt! Vooral de foto's zijn erg leuk ;).
Na 2 rondjes dobbelen, waren alle surprises uitgepakt en zijn we lekker nog even buiten gaan spelen en film gaan kijken. Even tot rust komen na alle gezelligheid! Dank je wel Sinterklaasje!

Update projectklas groep 4-5 / Charlotte Steens
Vanochtend hebben de kinderen weer lekker gewerkt in de projectklas. Eerst konden de kinderen gaan beginnen met een denkspel, waarbij iedereen weer een aantal kaarten heeft kunnen oplossen.
Hierna hadden we een mooi filosofisch gesprek naar aanleiding van de vraag "Wat zou er in de wereld veranderen als de zon eens een dagje niet opkomt?" De meeste kinderen dachten hier heel goed over na en kwamen met mooie uitspraken. We kwamen er uiteindelijk met elkaar achter dat de zon toch wel heel erg belangrijk is voor alle mensen en dieren.
Hierna hebben de kinderen wat geleerd over de hersenen. Ze hebben ontdekt dat je hersenen ontzettend veel cellen bevatten, die tussen elkaar een soort weggetjes maken, telkens als je iets nieuws leert. Door dit nieuw geleerde dan heel vaak te blijven oefenen wordt zo'n weggetje in de hersenen steeds wat breder, waardoor hetgeen wat je hebt geleerd er steeds makkelijker overheen kan "rijden"; met andere woorden: datgene wat je aan het leren bent, gaat door veel oefenen steeds gemakkelijker en sneller.
Hierna heeft iedereen nog een half uurtje aan de projectenballade gewerkt. Voor sommige kinderen is dit best flink doorzetten, maar ook hierbij geldt; veel oefenen zorgt ervoor dat het uitvoeren en schrijven van de opdrachten steeds wat gemakkelijker gaat!

Bloembollen - groep 4 / Petra Vermeij
Het heeft even geduurd maar vandaag konden dan eindelijk de 100 bloembollen de grond in.
Eerst werd geleerd hoe dat dan moet en vervolgens konden de kinderen met hun schepje en bollen aan de slag.
De verwondering was prachtig. Want naast deze nieuwe bollen kwamen de kinderen ook nog oude bloembollen tegen. En een wel heel bijzonder insect, een veenmol! Veel kinderen hadden dit insect nog nooit gezien. Nadat het beestje door iedereen was bewonderd koos hij het hazenpad.
We hopen dat de mensen die ons plein gebruiken goed de borden lezen.
Wat zal het een kleurige boel zijn in het voorjaar, aan die kant van het plein.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.