Kerstfeest in de kerk en op school

24-12-2023
Viering in de kerk en opbrengst Make a Wish
Kerstfeest in de kerk / Tom Streng
Woensdagavond waren we voor ons kerstfeest te gast in onze prachtige parochiekerk. Het was merkbaar dat het voor veel kinderen de eerste keer was dat ze in de kerk waren. Ze keken hun ogen uit en waren ook niet bekend met de rituelen die voor de vaste kerkgangers zo gewoon zijn. Zo werd iedere lezing, kerstwens en gebed gevolgd door een klaterend, maar onverwacht applaus. Voor mezelf, echt opgegroeid in de tradities van de katholieke kerk, voelde dat wat vreemd, maar ik heb er ook van genoten. De kinderen waren vol aandacht voor het kerstverhaal en zongen de oude, maar in een modern jasje gestoken kerstliedjes met veel plezier mee. Er waren kleuters die met hun handen gevouwen de viering volgden en anderen imiteerden doorlopend de groteske armgebaren van pastor Annemiek de Jong. Zo leuk om naar te kijken! 
Bij bijzondere gelegenheden, zoals de tweejaarlijkse kerststallententoonstelling, komen we met de groepen nog wel in de kerk, maar dat we er met alle kinderen waren is toch al jaren geleden. Zeker de oudere garde deed dat goed. Zo hoorde ik de oma van Stef zeggen: 'Wat is het toch mooi dat al die kinderen nu in de kerk zijn. Dat zie je nooit meer.' Maar ook jongere collega's, die zelf weinig met de kerk hebben, vonden het een prachtig samenzijn: 'Eigenlijk zouden we dit ieder jaar moeten doen.'
Het was dan ook een mooie en sfeervolle start van het kerstfeest. Even weg van oppervlakkigheid. Even weg van dingen die er niet toe doen. En even weg van teveel aan onszelf denken. Want juist met Kerstmis willen en kunnen we er voor elkaar zijn. Mede namens mijn collega's wens ik u mooie kerstdagen. Met uw gezin, familie en vrienden! En geniet daarna van een fijne vakantie en een mooi Oud & Nieuw. Tot maandag 8 januari!

Opbrengst Make a Wish
De kerstactie voor Make a Wish bracht in totaal € 825,00 op. Daarbij ook de gift van de school voor alle kinderen en leerkrachten die op Foute Kersttruiendag een bijzondere kersttrui droegen. 
Hoe belangrijk Make a Wish is, hoorden we van een paar ouders van onze eigen school, waarvan een kind ernstig ziek is geweest. Zowel die kinderen als de rest van het gezin hebben enorm genoten van de wensen die vervuld werden/worden door Make a Wish. Want Make a Wish maakt dromen mogelijk. En dat juist op de momenten dat een steuntje in de rug zo nodig is!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.