Groepsberichten 22 - 26 januari 2024 (week 4)

30-01-2024
Roodvosjes, start van de week, schaatsen en een (werk)bezoek aan Broeck
Roodvosjes - groep 3 / Nicolette van Straalen
Dinsdagmiddag werd er in de klas hard gewerkt aan het maken van lange pindakettingen. De een prikte gaatjes in de pinda, de ander reeg ze aan het touw. Woensdag werden alle kettingen buiten opgehangen in de hoop veel vogels naar ons plein te lokken. Vrijdagmiddag stond namelijk in het teken van de nationale tuinvogeltelling. Nadat we op het bord kennis gemaakt hadden met allerlei soorten vogels werd er in groepjes voor het raam geteld. Sommige kinderen waren al snel teleurgesteld,  omdat er geen vogel te zien was. Anderen zagen een enkele kraai aan voor een complete zwerm halsbandparkieten. Ook werden er meerdere roodvosjes gespot. Een echte vogelaar zal ongetwijfeld flink balen dat hij deze soort nog niet eerder heeft gezien.
Terwijl de verrekijker van Thijs en Wes goed werd gebruikt voor het raam om ook vogels in de boom tegenover de Eiber te kunnen zien, werd er in de klas getekend. Iedereen koos een tuinvogel van het bord en probeerde deze zo mooi mogelijk na te tekenen.  Met waterverf kregen de vogels een kleurtje.  Het zijn prachtige kunstwerkjes geworden.
Doet u dit weekend ook mee aan de tuinvogeltelling? Wie weet ziet u ook wel een Turkse tortel, een grote bonte specht, een boomklever of een roodvosje.  De kans dat u de laatstgenoemde soort zal zien is echter wel klein. Hij is immers uiterst zeldzaam.

Start van de week in groep 1/2 C / Valerie de Jong
Deze week zijn we begonnen met een nieuw circuit. De leerlingen zijn onder andere aan het rijmen, tegenstellingen bij elkaar aan het zoeken en plaatjes van groot naar klein aan het leggen. Bij bijna alle werkjes is het thema sprookjes verwerkt. De leerlingen hebben elkaar ook van klein naar groot gezet, dat lukte super goed!
Vandaag hebben we het cijfer 8 behandeld. Hierbij moesten de leerlingen 8 voorwerpen zoeken die precies hetzelfde zijn. Denk aan 8 gele potloden, 8 blauwe scharen of 8 rode blokjes. Ook hebben we het cijfer in het groot geschreven.
Ook hebben we de letter s nogmaals herhaald voor ze donderdag de letter r aangeboden krijgen. We hebben hierbij het liedje zeg ken jij de letter s, de letter s, de letter s op melodie van zeg kan jij de mossel man gezongen.

Schaatsen op de Vechtsebanen - groepen 5, 6 en 7 / Nika Morsink
Afgelopen dinsdag zijn de groepen 5, 6 en 7 met elkaar naar de Vechstebanen in Utrecht geweest om een heerlijke middag te schaatsen.
Vanuit de KNSB, de Jumbo en onze lieve ouders van school werd het mogelijk om heel veel kinderen naar de schaatsbaan te halen. Na een ochtendje Cito's waren we ook echt wel toe aan zo'n heerlijke middag!
Eenmaal aangekomen kregen alle kinderen, ouders en juffen een mooi paar schaatsen met een helm (inclusief haarnetje). Met ons prachtig gerei kwamen we mooi beslagen ten ijs. Het was voor sommigen op de gladde baan best even wennen, maar uiteindelijk heeft iedereen heerlijk gegleden en zijn we naar huis gegaan met een lekker pakketje van de Jumbo.

Met de praktijkklas op bezoek bij Broeck / Charlotte Steens
Vanochtend zijn we met de praktijkklas op bezoek gegaan bij Broeck. Dat dit naast restaurant ook een hotel is, wisten veel kinderen eigenlijk niet. Eerst hebben we met zijn allen een rondleiding gekregen van Inge, die ons kriskras door het restaurant, de keuken en het hele hotel rondleidde. Het hotel was groter dan iedereen dacht!
Hierna gingen de kinderen in drie groepjes uiteen om allerlei verschillende dingen te doen. Bij toerbeurt ging iedereen aan het werk in het restaurant, de keuken en de housekeeping. De kinderen mochten bijvoorbeeld koffie zetten, af en toe wat serveren bij echte gasten, kaarsjes vervangen, doekjes vouwen enz.
In de keuken ging iedereen aan de slag met het bakken van koekjes. Deeg uitrollen, vormpjes uitsteken, bestrijken met eigeel en vervolgens natuurlijk in de oven. Het rook de hele ochtend heerlijk in de keuken!
Bij de housekeeping konden de kinderen de kidsroom poetsen, de vergaderruimte schoonmaken en ook op één kamer echt de bedden verschonen.Dat was best een lastig klusje!
Alles bij elkaar hebben ze een aardig kijkje achter de schermen gekregen over wat er allemaal moet gebeuren om restaurant- en hotelgasten het helemaal naar hun zin te maken.
Iedereen ging met een hele zak zelfgebakken koekjes terug naar school. Het was een heel gezellige en leerzame ochtend!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.