Groepsberichten 29 jan. - 2 feb. (week 5)

06-02-2024
De leerkuil, een week in groep 1/2 B en het schoolvolleybaltoernooi
De leerkuil - groep 5 / Daphne de Bruin
De kinderen hebben allemaal een klassenregel mogen uitkiezen waar zij graag aan willen werken. Ook hebben we het gehad over de klassenregels die al heel goed gaan. Zo kijken we naar waar we trots op zijn en ook waar we nog aan willen werken.
De leerdoelen van de kinderen komen bij de leerkuil te hangen. Ieder kind zal de leerkuil in stappen om tot leren te komen. Zo gaan zij nu de komende dagen/weken werken aan hun eigen gekozen doel. Bijv. Ik ben stil tijdens de uitleg.
Als ze merken dat er vooruitgang in zit en het lukt hen om stil te zijn tijdens de uitleg, dan mogen zij zelf besluiten om hun foto te verplaatsen.
Zo mogen zij hun foto een stukje vooruit plakken als het goed gaat, maar ook een stukje terug als het weer even moeilijk is.
De één zal heel streng zijn voor zichzelf en de ander minder. Ook is het ene leerdoel sneller behaald dan het andere leerdoel. Hier kunnen we dan mooie gesprekken over voeren.
Als de kinderen aan het einde zijn van de leerkuil en wij zijn het er ook mee eens, dan is het leerdoel behaald. Dan is het tijd om een nieuw leerdoel te bedenken en weer voorin de leerkuil te starten. Wij zullen er samen voor zorgen dat het een haalbaar leerdoel is. Op deze manier hopen wij dat de kinderen zich bewust worden van hoe het leren werkt. Soms kan het leren even tegenzitten, maar wat is het fijn als het lukt! Een succeservaring rijker. 

Een week in een kleutergroep - groep 1/2 B / Stéphanie Christiaanse
> We zijn de week begonnen met het herhalen van de letter R.
De mand was door Ruben goed gevuld.
> In het circuit werken we aan:
*De R. We stempelen de r en woorden met de r mogen we netjes inkleuren.
*Maken we het mandje van Roodkapje vol met klei koekjes.
*Maken we van blokken een kasteel.
*Vouwen we roodkapje en stempelen we de wolf met onze hand.
> Het cijfer 8 hebben we hard geoefend. We merken dat het soms toch best lastig is.
Leg 2 dingen als de ogen op de dobbelsteen en wat je over houdt daar maak je een andere dobbelsteen van.
> Daarna oefenen we ook met het schrijven van de 8. En die 8 ziet er best makkelijk uit, maar als je hem dan moet schrijven, valt het best tegen!
> Van de week hebben we geleerd over grafieken.
Best handig en makkelijk te lezen als je het samen met de juf doet.
Helemaal zelf zo'n grafiek invullen was voor sommige nog pittig, maar iedereen heeft het super goed geprobeerd. We gaan dit zeker nog vaker oefenen.
> Met Engels zijn we begonnen met Family.
Mother, Father, Brother and Sister.

Schoolvolleybaltoernooi - groep 4 / Petra Vermeij
Wat was het weer spannend vanmiddag in de sporthal tijdens het Schoolvolleybaltoernooi! En dat was te zien ook. Met rode konen van inspanning stonden de twee teams van groep 4 in het veld. Er werd goed gegooid, geserveerd en gevangen door de kinderen. Maar dat kon ook bijna niet anders met zulke fanatiekelingen. De coaches Dieke en Evelyn, die langs de lijn stonden, moedigden hun team ook nog eens extra goed aan.
Rond de klok van 5 was het toernooi afgelopen en kon de prijsuitreiking beginnen. En wat geweldig! Onder het toeziend oog van de vele ouders die ook kwamen aanmoedigen en met luid tromgeroffel mocht team 2 de tweede prijs in ontvangst nemen! En hoewel we weten dat plezier voorop staat, was iedereen supertrots! Alle deelnemers kregen een oorkonde en een strandbal.
Goed gedaan Sam, Nouk, Lot, Lotte, Lars, James, Daphne, Zoë, Yentl en Emma!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.