Groepsberichten 5 - 9 februari 2024 (week 6)

12-02-2024
Van een mol in de klas tot aan de doorstroomtoets in groep 8
Over een kleine mol die .......  - groep 1/2 A / Sharita van Ingen
Als je naar de titel kijkt dan herken je misschien wel een titel van een prentenboek: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Deze had Roan vanmorgen meegenomen. Maar ook een doos met de woorden: De mol gevangen door Roan. De juf dacht in eerste instantie; oké dit is een grapje. Hier zit een knuffel mol in die hoort bij het boek. Maar Roan begon heel serieus te vertellen dat hij met papa in het weiland was geweest en daar deze mol had gevangen.. De juf vroeg nog: "zit hier dan een echte mol in?" Jaaa, zei Roan! Hij maakte de doos open en ja hoor daar lag gewoon een echte mol in! De juf schrok in eerste instantie, want dit had ze totaal niet verwacht. Op de doos stond ook nog een uitleg waarom de mol was gevangen. Alle kinderen mochten de mol even bekijken. "Hij ligt gewoon te slapen" werd er door veel kinderen gezegd. Zo zag het er inderdaad ook uit. Voor de kinderen (maar ook voor de juffen) erg interessant om eens een mol van zo dichtbij te zien. Uiteraard hebben we tijdens het eten en drinken het prentenboek gelezen.

Ballet in groep 6 - groep 6 / Annet Vermeij
Deze week mochten wij in groep 6 weer een dansles testen voor 123zing. Dit keer was de dans klassiek ballet. Bij gebrek aan een ballet barre gebruikten we een stoel. Met ingespannen gezichten keken de kinderen naar de posities en bewegingen die werden voorgedaan en die zij dan nadeden. We leerden woorden als: ballet barre, spitzen,  plie,  flex, pas de deux en stretch. Na afloop mochten wij een mening geven over de les, zodat deze eventueel door 123ZING wordt aangepast. De meningen gingen van saai (veel luisteren  weinig bewegen), naar we zouden meer willen dansen. Het was fijn om te zien dat iedereen goed meedeed, ook al is het "je ding" niet.

GroepsGeluk in groep 7 / Ellen Binken
Vanochtend heeft groep 7 onder begeleiding van juf Judith een sessie Groepsgeluk gehad. Wat deden de kinderen goed mee!
Groepsgeluk is een methode waarbij de kinderen zelf respectvol kunnen en mogen delen aan elkaar wat er onderhuids speelt en schuil gaat achter gedrag. Door middel van houten poppetjes, picto's en symbolen op tafel wordt de dynamiek binnen de groep zichtbaar gemaakt. Door goed te weten wat er speelt binnen de groep kunnen we een zo fijn mogelijk pedagogisch klimaat creëren en waar nodig de balans direct herstellen. Zo blijft de groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen. Als leerkracht kan ik zeggen dat de kinderen echt enorm goed meegedaan hebben en op een prachtige open en oprechte manier met elkaar zijn omgegaan waardoor er nog meer begrip voor elkaar is ontstaan. Met elkaar hebben we een helder en haalbaar groepsdoel gesteld waar we ons de komende periode goed op zullen gaan richten. Trots op onze groep!!!!

Het zit erop! - groep 8 / Debbie Egging
Wat hebben ze gezwoegd in groep 8! Twee dagen lang gewerkt aan de Doorstroomtoets. Dinsdag druppelden er toch wel wat gespannen gezichtjes binnen. Gelukkig lag daar de eerste aanmoediging klaar: een Mars met de boodschap: "Jij hebt heel wat in je mars!" Begrijpend lezen werd opgevolgd door rekenen. Zeker dat laatste was best pittig. Vandaag zijn we weer gestart met deze twee vakken om daarna verder te gaan met spelling, werkwoordspelling en het gebruik van leestekens. Natuurlijk lag er ook weer een kleine aanmoediging klaar: Fruittella met de boodschap: "Nog even doorbijten!" Er is hard gewerkt. Zijn we dan nu klaar met alles? Nee, helaas niet.... we werken nog gewoon door tot het einde van het jaar. Wel gaan we ons nu ook bezig houden met het afscheid van de basisschool. Volgende week gaan we met z'n allen het script doorlezen en bekijken welke rollen er zijn in de film. Ook krijgen de kinderen uitleg over de huiswerkopdracht die ze samen met u mogen gaan doen. Ze gaan een document maken met foto's en verhaaltjes over alle jaren op de St. Jozefschool. Dit komt dan in hun eindboek. Zo gaan we steeds meer werken aan het afscheid van de Jozefschool!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.