Groepsberichten 4 - 8 maart 2024 (week 10)

12-03-2024
Van de lente tot aan het heelal!
Het is lente in groep 1/2 C / Esther van Ewijk
De kip in de klas heeft 10 eieren gelegd en er zijn er al 4 uitgekomen. We kunnen oefenen met het splitsen van 10.
Alle kinderen hebben een eigen tuintje met 3 bruine bonen geplant. Ze hebben water gekregen en staan op de kast in de zon. Groeien maar! Nu maar afwachten wat er gebeurt. Op een groeiblad gaan de kinderen bijhouden hoe het boontje groeit.
De letter van de week is de g van groeien. We hebben al heel veel woorden met de letter g opgeschreven.
Deze week hebben ook het boek Beer en Konijn - Herrie in het hol gelezen.
Het liedje Lente, uit 123ZING, zijn we aan het oefenen. Dat gaat al super goed!

Groeten van Leo - groep 7/8 / Danny Dreesens
Vandaag hadden we het genoegen om Martine Letterie te verwelkomen op onze school. Ze is de schrijfster van het boek 'Groeten van Leo'. Dit verhaal zijn we in de klas aan het lezen met elkaar.  Ze deelde haar inspirerende verhaal over haar boek, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Leo is namelijk een Joodse jongen die met zijn ouders op transport gaan richting het concentratiekamp Westerbork. Haar levendige vertelling nam ons mee naar een tijd vol uitdagingen en moed.
Ook heeft ze veel verteld over het schrijven van het boek en waar haar inspiratie vandaan kwam. Zo zijn de tekeningen en brieven die in het boek te zien zijn ook echte tekeningen en brieven die Leo zelf heeft gemaakt.
Tegelijkertijd hebben we samen met onze leerlingen een herdenkingsmuur gemaakt ter ere van Leo Meijer. De leerlingen kregen de kans om hun eerste gedachten en gevoelens op te schrijven, waardoor we een waardevol eerbetoon konden creëren.
Het was een dag vol reflectie, herinnering en inspiratie.

Update projectklas groep 4-5 / Charlotte Steens
Vanochtend zijn we  in de projectklas gestart met een nieuw project over het heelal. Er was een brief binnengekomen van de aliën "Bolo", die van alles wilde weten over onze planeet "Terra", oftewel de aarde. Na een korte inventarisatie bij de kinderen hebben we een kort filmpje over de aarde als "bijzondere planeet" gekeken en een Powerpoint met allerlei verschillende landschappen en dieren die er op aarde te zien zijn. Ook hebben we natuurlijk de wereldbol uitgebreid bestudeerd met zijn allen. De kinderen werden heel enthousiast en wisten zelf al heel veel te vertellen!
Ook hebben de kinderen allerlei vragen bedacht over wat ze te weten zouden willen komen over het heelal. De komende weken kunnen ze proberen om antwoord te vinden op alle vragen die ze hebben bedacht.
Hierna kregen ze de opdracht om zelf op een cirkel hun "aarde" te tekenen, zoals die er vanuit de ruimte uit zou kunnen zien. Iedereen ging hier enthousiast mee aan de slag. Alle "aardbollen" zijn op zwart papier geplakt en vaak ook nog voorzien van wolken, sterren of een raket erbij.
Wie hiermee klaar was, is alvast aan de slag gegaan met het uitzoeken van een vraag of is even een denkspel gaan doen.
Volgende week gaan we natuurlijk uitgebreid verder met het project!

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar Basisschool St. Jozef?
Ga eens in gesprek met een van de ouders van de school. Zij delen hun ervaringen graag met u.
Of bel voor een afspraak op school. We nemen alle tijd voor een uitgebreide rondleiding.