Een vrolijk gekleurde PalmpasenoptochtOp vrijdag 7 april kwamen de laatste kinderen trots met hun omwikkelde stokken de klas in.
Terwijl de hulpmoeders en hulpoma’s de broodhaantjes inpakten werd aan de groep het Palmpasen verhaal verteld en vertelden de kinderen voor wie ze de stok heel mooi wilden maken.
Daarna gingen alle kinderen enthousiast aan de slag. Elk kind kreeg een haantje in een zakje. De slingers werden aan de stokken gemaakt, er werden “Vrolijk Pasen” kleurplaatjes gekleurd, er werden heel veel paasfiguren geknipt, versierd en bevestigd en verder zocht elk kind één of twee papieren strikken uit de mand om de stok nog vrolijker te maken. De hulpmoeders en -oma’s konden het tempo van de kinderen maar net bijhouden.
De stokken die klaar waren werden in de gang gezet.
Na afloop oefenden we het liedje: Palm, palm, Pasen……., zodat we dat tijdens de optocht zouden kunnen zingen.
De ochtend duurde voor veel kinderen erg lang, maar om kwart voor twaalf mochten ze zich eindelijk klaarmaken voor de optocht op het plein.
De kinderen vonden het leuk om te zingen en de stokken te laten zien aan alle ouders die klaarstonden. We liepen een rondje om de zandbak en toen was het tijd om met de stok naar huis te gaan.
Hulpouders en –oma’s heel hartelijk dank voor jullie hulp!