Daar zitten ze, de nieuwe groep 3!Op donderdag 6 juli was het eindelijk zover. Vandaag mochten de oudste kleuters overvliegen naar groep 3. Net als ieder jaar stond het schoolplein vol met ouders en opa’s en oma’s. Zenuwachtige kleuters wachtten vol spanning in het lokaal van groep 1/2 A. Stipt om twee uur mochten ze om de beurt van de glijbaan ‘de kleuterbouw’ uitglijden.
Toen iedereen buiten stond, verplaatsten we met zijn allen naar de ingang van groep 3. Juf Lotte stond ons hier al op te wachten. Met behulp van een klein zetje van de juffen vlogen de oudste kleuters regelrecht de armen van juf Lotte in.
De jongste kleuters vlogen nog niet echt over, maar stapten in de trein terug naar hun eigen lokaal. Daar werden liedjes gezongen, verhaaltjes verteld en spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen.
Om 14.55 uur kwamen de oudste kleuters trots terug uit groep 3. Het eerste leeswerkje was gemaakt! Het liefst wilden de kinderen op vrijdagochtend meteen weer terug naar groep 3, maar daar moeten ze toch echt nog even op wachten. Iedereen mag eerst even lekker gaan genieten van een heerlijke lange zomervakantie!