Wat een mooi bruidspaarVol spanning kwamen de kinderen van groep 3 op vrijdag 20 april om kwart over drie naar het parkeerterrein. Vandaag was ‘hun’ juf Lotte in het huwelijksbootje gestapt met ‘haar’ Roy en de klas was uitgenodigd voor een echte kinderreceptie.
Verkleed als kleine bruidjes en bruidegommen kwamen zij om 16.00 uur aan in Lekkerkerk. Dat het enorm spannend was om naar de bruiloft van de juf te gaan bleek wel uit het feit dat bij aankomst het merendeel van de kinderen eerst een bezoekje aan het toilet moest brengen. Eenmaal oog in oog met het bruidspaar ontspanden de meeste kinderen al snel en kon juf Lotte rekenen op dikke knuffels van haar leerlingen. De kinderen keken hun ogen uit naar hun juf, die er vandaag wel heel anders uitzag dan normaal. Wat zag ze er prachtig en stralend uit! Nadat iedereen juf Lotte én natuurlijk Roy gefeliciteerd had, was het tijd om te proosten. De champagne en overheerlijke cupcakes stonden al klaar op lange tafels.
Natuurlijk werden juf Lotte en haar kersverse echtgenoot flink in het zonnetje gezet door de kinderen. Ze zongen enthousiast een speciaal voor Lotte en Roy geschreven lied. Vervolgens was het tijd om het cadeau te overhandigen. Desi en Tim waren de uitverkorenen en liepen samen naar het bruidspaar toe. Halverwege kregen zij echter ruzie over wie het cadeau mocht geven, begonnen allebei aan het glimmende pak te trekken en… lieten het breekbare cadeau vallen! Juf Lotte sloeg van schrik haar handen voor haar mond, maar gelukkig bleek het een grote grap te zijn! Het bleek een nepcadeau te zijn. Gelukkig had Joke Wit het echte cadeau, een prachtige bloemenvaas met de namen van de kinderen erin gegraveerd, op een veilige plek bewaard.
Tot slot kregen juf Lotte en Roy nog een klein doosje met geluksmomentjes uit handen van Hugo. Alle kinderen hadden een kleine tip opgeschreven die juf Lotte en Roy zouden kunnen uitvoeren om samen gelukkig te blijven. Juf Lotte las er vast een paar voor en tot grote hilariteit van de kinderen was de laatste tip die ze voor zou lezen ‘elkaar een kusje geven’. Uiteraard leverde het veel gegiechel op toen juf Lotte de tip maar meteen uitvoerde.
Al veel te snel was het tijd om weer naar huis te gaan. Stiekem maakten de kinderen bij de uitgang een erehaag. Het bruidspaar zou richting Bergambacht vertrekken om daar het feest voort te zetten. De verrassing was dan ook groot toen zij nietsvermoedend wilden vertrekken en door een poort vol bellenblazende kinderen naar hun razendsnelle trouwauto mochten lopen. Terwijl zij instapten snelden de kinderen naar de kant van de weg om de juf en haar man uit te zwaaien. Razendsnel was de auto uit het zicht verdwenen. Alle kinderen kregen nog een tasje met allemaal leuke spulletjes erin en toen was het toch echt tijd om weer richting Oudewater te vertrekken.
Juf Lotte en Roy vierden ’s avonds nog tot in de late uurtjes feest, terwijl de kinderen vast en zeker allang droomden over deze prachtige dag, want als je juf trouwt laat dit toch wel een onvergetelijke indruk achter.
voor een derde filmpje.